top of page
white and yellow4x.png
Ett ungdomsdemokratiforsknings- och utbildningsprogram
Colorful quote bubbles 4x.png

Junior World Now ger ett sätt att lära sig och dela, peer-to-peer, hur unga människor runt om i världen känner sig i förhållande till aktuella värderingar och händelser, inklusive frågor som jämställdhet, klimatförändringar, Black Lives Matter, etc. timmar.

VÅRT UPPDRAG

Junior World Nows uppdrag är att öppna sinnen, odla empati och främja demokratiska värderingar bland tonåringar, genom att koppla dem ansikte mot ansikte med sina kamrater runt om i världen genom en säker onlineplattform som levereras i skolor.

På den här plattformen bygger vi ett nätverk av tonårskorrespondenter som representerar världens globala, kulturella, rasmässiga, könsmässiga och religiösa mångfald, inklusive de i utsatta situationer som fördrivning och extrem fattigdom.

 

Genom att ofta spela in korta videor i selfie-stil på mobiltelefoner avslöjar de sin värld och ger perspektiv på ämnen som sträcker sig från jämställdhet, HBTQ+ och rasfrågor till hemliv och lokala seder.

Artboard 2.png
tonåringar som talar till tonåringar

Det här är min familj.

Det här är mina två mammor, och det här är min hund, Jake.

--- Emma Hörnquist, S Komunikatör

   Ledningsstaben, SL

Ett projekt av
Logo large.png
i  partnerskap med
Purpose in action logo_BW.png
OM OSS

The Purpose Studio

The Purpose Studio består av ett multinationellt, multikulturellt, multibegåvat band av medieskapare.  Deras syfte är att nå  människor genom engagerande medier skapade för att förändra attityder kring viktiga sociala frågor.

Teamet är certifierade lärare och livslånga elever som tycker om att ta sig an tuffa, komplicerade frågor och ställa svåra frågor.

Deras bakgrund sträcker sig från några av världens ledande medievarumärken (National Geographic) till de yttersta delarna av jorden (Fiji).

Syfte i handling

Purpose in Action är en NGO etablerad för att stödja demokratiska värderingar, främja mångfald och bygga broar mellan olika grupper i samhället, genom att skapa riktade och effektfulla medier.

Organisationen leds av Tiffany Orvet, Charlotte Sifvert och Jenny Reichwald, som tillsammans har mångårig erfarenhet av att producera fakta- och utbildningsmedia på UR, SVT, Nat Geo och andra internationella kanaler.

The Purpose Studio och Purpose in Action är baserade i Stockholm, Sverige.

SÄG HEJ​

info@thepurposestudio.se

Råsundavägen 64, 169 57 Solna, Sverige

© 2021 The Purpose Studio

bottom of page