explainers
När ni har information eller kunskap som behöver nå en specifik målgrupp, skapar vi ett pedagogisk, engagerande och tydligt innehåll.
E-learning: Kognitiv beteendeterapi för barn och ungdomar med tvångssyndrom

Ett helt nytt digitalt upplägg för barn och unga i behov av behandling av tvångssyndrom. Ett samarbete mellan BUP OCD och Karolinska Institutet. Filmen som producerades var ett led i att sprida kunskap om behandlingen i Sverige och internationellt.

Shopper Marketing: Branded content /Explainer 

En branded content explainer för sociala medier som ger kommunikationsbyrån Spinns kunder mer kunskap om just shopper marketing, samtidigt som det beskriver vad Spinn som byrå kan erbjuda.

Hur farligt är Covid-19? 
Data tydliggjord genom animation

I mars 2020 florerade många rykten kring Covid-19. Vi skapade med hjälp av data en enkel animation som synliggjorde fakta och tydligt illustrerade vad vi faktiskt visste vid tidpunkten. 

Vilken värld vill du leva i?
Animerad statistik för att inspirera till förändring

Filmen gjordes för spridning i sociala medier med syfte att inspirera till förändring av beteenden. Med hjälp av kunskap, ett starkt berättande och faktiska data.

 
socialA mediER
Vi hjälper er nå rätt målgrupp, med rätt innehåll, vid rätt tidpunkt på rätt plattform.  Från idé och koncept till analys av resultat och data.
Ett akut budskap:
87 versioner producerade på en vecka för SL

Under våren 2020 behövde SL nå målgruppen 15-19-åringar med information om att de kunde vara smittbärare och borde undvika att åka kollektivt. Vi skapade en kampanj på Instagram, Snapchat, Facebook, Clear Channel, Youtube och SL´s egna plattformar. 87 versioner producerades på en vecka,inklusive en version på arabiska. Vi nådde 318 656 unga med 2 712 377 views på FB och Instagram.

Kulturkompis: En rekryteringsfilm

Kampanjen för Folkbildningsförbundet Bilda skapades för att locka fler till Kulturkompis. Ett projekt där man delar kulturupplevelser för att bygga vänskap. Kulturkompis riktar sig till de som är nya i Sverige och de som bott här länge. På 20 sekunder förstår man vad Kulturkompis innebär och hur man kan gå med.

Vem vill du vara I dina online möten? Nya förutsättningar kräver nya sätt att kommunicera

Omställningen från analoga möten till digitala var utmanade för många till en början. Med den här animationen visade vi, hur en animation enkelt och med hjälp av humor kan stötta oss i utveckling.

 
FILM + TV
Vi är storytellers i själ och hjärta och vana att oavsett format göra även de mest utmanande ämnen engagerande och underhållande.
Diktatorn:
Ett socialt experiment på primetime

Åtta unga svenskar, med olika bakgrund och starka åsikter, deltog i utmaningen att leva tillsammans i en diktatur i åtta dagar. För varje dag som gick avskaffade Diktatorn fler av deras rättigheter. Målgrupp för reality-serien var 16-20 åringar. Den sändes på SVT, UR och Youtube inför valet och kompletterades med en utbildande webbsida. Serien är en av URs högst rankade serier någonsin, väckte mycket debatt i media och nominerades till Kristallen och vann det prestigefyllda Japan prize för utbildnings-tv.

Min Livstid: Läsförståelse är avgörande att kunna delta i en demokrati

Den här dokumentärserien i 8-delar skapades för UR, Utbildningsradion och sändes på prime time SVT. Målgruppen var unga vuxna och syftet att visa hur läsförståelse är grunden för en demokrati. I serien möter vi män och kvinnor i fem av Sveriges högst bevakade anstalter i samtal om vikten av läskunnighet.

Jag är pedofil:
Synliggöra svåra ämnen i kortfilmsdrama

Den här dramatiserade kortfilmen tar upp pedofili ur en familjs synvinkel med fokus på mellanmänskliga relationer, skam och skuld. I samarbete med Christoffer Rahm, chefspsykolog och forskare vid Karolinska institutet, närmar vi oss ett ämne som få vill prata om i syfte att fler ska söka hjälp och minska antalet offer.

Städhjälpen:
En livsstilsserie som underhåller och inspirerar

Städhjälpen är en livsstilsserie under utveckling, där vi följer organiseringsprofsen Martina Palme och Isabelle Meurling vars jobb handlar lika mycket om att städa och sortera i människors relationer och drömmar som i deras stökiga förråd.

Mäklarna i Marbella: En dokusåpa om det hårda arbetet bakom glamouren

Mäklarna i Marbella är en dokusåpa under utveckling. Vi möter de unga, engagerade mäklarna vid Norma Franck Homes i Marbella när de kämpar för att sälja de största husen och samtidigt hålla relationer och drömmar vid liv.

 
PODDAR + RADIO
Vi producerar högkvalitativ radio ooh podcasts. Vi går på djupet for att berätta historier du annars inte skulle få höra. Med stark storytelling och en effektiv förpackning. I vårt nätverk finns Sveriges bästa radioproducenter, journalister och ljudtekniker.
Kvinnoliv med Karin Björkegren Jones

Kvinnoliv leds av författaren, journalisten och yogainstruktören Karin Björkegren Jones. I podcasten möter Karin gäster som delar med sig av sina kunskaper kring kvinnohälsa.

Utan mina piller: Låt oss prata om antidepp

Utan mina piller är ett samarbete med journalisten Mona Abbasnejad som under ett år spelat in sin egen resa genom depression, antidepressiva läkemedel och resan mot ett pillerfritt liv.

Vildvuxet: Näring från naturen

Programledaren Lisen Sundgren är en av Sveriges främsta experter på användningen av både vilda och odlade ätliga växter. I serien möter hon människor som jobbar med naturlig mat och utforskar närmiljöns vilda skafferi i takt med årstiderna.

Hågkomstpodden: Att besöka Förintelsens minnesplatser

I Hågkomstpodden möter vi Christer Mattson från Segerstedtinstitutet som berättar om hur man som lärare kan förbereda sig och sin klass på besök till Förintelsens minnesplatser.

UTBILDNING
Pedagogik är en del av vårt DNA. Vi vet hur människor lär och utvecklas och har lång erfarenhet av didaktiskt innehåll. Tillsammans skapar vi innehåll som både  utbildar och engagerar.
 
Saras resa: Det finns 31 miljoner barn på flykt i världen. Sarah representerar dem alla

Sarahs resa är en animerad 10-minutersfilm baserad på Imad Elabdalas bok med samma titel. Filmen som beställdes av Teskedsorden är en del av ett utbildningspaket för skolor med syfte att skapa empati och inkludering.

Att leva med psykos:
Utbildningsmaterial för vuxna

Nio utbildningsfilmer för vuxna med psykosdiagnos, i en utbildning från SKR. Med syfte att skapa igenkänning och ge hopp.

Att leva med ADHD:
Utbildningsmaterial för vuxna med ADHD

Filmen är en del av en onlineutbildning för vuxna med ADHD-diagnos. Tillgängliggjord genom1177 Vårdguiden och beställd av Stockholms Läns Landsting.

Snabb omställning kräver nya arbetssätt:
Internfilm för ATEA

Företagsfilm som beställdes av ATEA för internutbildning kring nya tjänster och kommunikationsvägar.

workshops + idéutveckling
Har du ett idé, ett projekt eller ett evenemang som behöver utvecklas till ett tydligt koncept med en handlingsplan? Eller kanske en förändring i ditt företags kommunikation som du vill ha stöd i? Vi kan guida dig, eller er tillsammans. Antingen genom aktiva och engagerande workshops, online-möten eller under en längre tid som utvecklingspartner.
 
Digital @ Idag: Ett nio timmars liveevenemang om digitaliseringens möjligheter och utmaningar

Innehåll, planering och programledning av Digital @ Idag:s digitala sändning ,lajv från en scenen på Kulturhuset i Stockholm. Sändningsevenemanget omfattade 215 deltagare och 285 aktiviteter på 110 platser runt om i Sverige; från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Plan International:
Med målet att engagera unga människor 

När Plan International skulle sjösätta sitt projekt, att förändra livet för 100 miljoner flickor i utsatta situationer runt om i världen, kom de till oss. Tillsammans med deras team utvecklade vi ett projekt för att nå unga människor i Sverige för att inspirera dem att engagera sig.

Tekniska museet:

Workshop i storytelling för nytänkande

Museer är som bibliotek, fulla av berättelser och inspiration. Tekniska museet bjöd in oss för att inspirera deras utställningsproducenter att jobba på ett nytt sätt. Genom kreativa, deltagande workshops, inspirerades de att tänka på ett nytt sätt kring alla föremål och hitta berättelserna de bär på.

STARTA ETT PROJEKT

KOM OCH SÄG HEJ

Råsundavägen 64, 169 57 Solna, Sverige

JOBBA MED OSS

© 2018-2021 The Purpose Studio