top of page
Explainers
EXPLAINER
När ni har information eller kunskap som behöver nå en specifik målgrupp, skapar vi ett pedagogisk, engagerande och tydligt innehåll.
E-learning: Kognitiv beteendeterapi för barn och ungdomar med tvångssyndrom

Ett helt nytt digitalt upplägg för barn och unga i behov av behandling av tvångssyndrom. Ett samarbete mellan BUP OCD och Karolinska Institutet. Filmen som producerades var ett led i att sprida kunskap om behandlingen i Sverige och internationellt.

Vad orsakar psykos -

Animerad film om stress- och sårbarhetsläget

Animerad info grafik för 1177.  

Hur farligt är Covid-19? 
Data tydliggjord genom animation

I mars 2020 florerade många rykten kring Covid-19. Vi skapade med hjälp av data en enkel animation som synliggjorde fakta och tydligt illustrerade vad vi faktiskt visste vid tidpunkten. 

Vilken värld vill du leva i?
Animerad statistik för att inspirera till förändring

Filmen gjordes för spridning i sociala medier med syfte att inspirera till förändring av beteenden. Med hjälp av kunskap, ett starkt berättande och faktiska data.

Social Media Campaigns
socialA mediER
Vi hjälper er nå rätt målgrupp, med rätt innehåll, vid rätt tidpunkt på rätt plattform.  Från idé och koncept till analys av resultat och data.
87 versioner producerade på en vecka för SL - sågs 2,7 miljoner gånger

Under våren 2020 behövde SL nå målgruppen 15-19-åringar med information om att de kunde vara smittbärare och borde undvika att åka kollektivt. Vi skapade en kampanj på Instagram, Snapchat, Facebook, Clear Channel, Youtube och SL´s egna plattformar. 87 versioner producerades på en vecka,inklusive en version på arabiska. Vi nådde 318 656 unga med 2,7 miljon views på FB och Instagram.

Kulturkompis: En rekryteringsfilm

Kampanjen för Folkbildningsförbundet Bilda skapades för att locka fler till Kulturkompis. Ett projekt där man delar kulturupplevelser för att bygga vänskap. Kulturkompis riktar sig till de som är nya i Sverige och de som bott här länge. På 20 sekunder förstår man vad Kulturkompis innebär och hur man kan gå med.

En bro av poesi
En kampanj för Svenska Akademien

Svenska Akademien har tagit fram en poesibok som skänkts till landets alla sexåringar under hösten 2021. Med detta initiativ vill Akademien uppmuntra vuxna – föräldrar, lärare och andra – att läsa tillsammans med barn. Filmen togs fram för att skolor och föräldrar skulle hitta till boken och kringmaterial.

Film + TV
FILM + TV
Vi är storytellers i själ och hjärta och vana att oavsett format göra även de mest utmanande ämnen engagerande och underhållande.
goteborg film festival.png
stockmotion film festival.png
Jag är pedofil:
Synliggöra svåra ämnen i kortfilmsdrama

Den här dramatiserade kortfilmen tar upp pedofili ur en familjs synvinkel med fokus på mellanmänskliga relationer, skam och skuld. I samarbete med Christoffer Rahm, chefspsykolog och forskare vid Karolinska institutet, närmar vi oss ett ämne som få vill prata om i syfte att fler ska söka hjälp och minska antalet offer.

En bro av poesi
Tv-serie i 10 avsnitt för UR.

 Tio dikter ur boken En bro av Poesi animerades och dramatiserades för barn på i förskoleklass och på lågstadiet. Varje dikt har sitt eget uttryck, olika animatörer och regissörer, olika speakers och musiker. För användning i skolan och närhelst du behöver en diktfilm.

Mäklarna i Marbella: En dokusåpa om det hårda arbetet bakom glamouren

Mäklarna i Marbella är en dokusåpa under utveckling. Vi möter de unga, engagerade mäklarna vid Norma Franck Homes i Marbella när de kämpar för att sälja de största husen och samtidigt hålla relationer och drömmar vid liv.

Podcasts + Radio
PODDAR + RADIO
Vi producerar högkvalitativ radio och podcasts. Vi går på djupet for att berätta historier du annars inte skulle få höra. Med stark storytelling och en effektiv förpackning. I vårt nätverk finns Sveriges bästa podd- och radioproducenter, journalister och ljudtekniker.
Kvinnoliv med Karin Björkegren Jones

Kvinnoliv leds av författaren, journalisten och yogainstruktören Karin Björkegren Jones. I podcasten möter Karin gäster som delar med sig av sina kunskaper kring kvinnohälsa.

Vildvuxet: Näring från naturen

Programledaren Lisen Sundgren är en av Sveriges främsta experter på användningen av både vilda och odlade ätliga växter. I serien möter hon människor som jobbar med naturlig mat och utforskar närmiljöns vilda skafferi i takt med årstiderna.

Hågkomstpodden: Att besöka Förintelsens minnesplatser

I Hågkomstpodden möter vi Christer Mattson från Segerstedtinstitutet som berättar om hur man som lärare kan förbereda sig och sin klass på besök till Förintelsens minnesplatser.

Digital kompetens i undervisningen

Programledaren Kristina Alexanderson träffar lärare och berättar om digitalisering kopplat till klassrummet. Podden är en del av Digitala lektioner som är en gratis lärresurs från Internetstiftelsen med lektioner och material som täcker allt som rör digital kompetens och programmering i grundskolan

UTBILDNING
Pedagogik är en del av vårt DNA. Vi vet hur människor lär och utvecklas och har lång erfarenhet av didaktiskt innehåll. Tillsammans skapar vi innehåll som både  utbildar och engagerar.
Education
Sarahs resa: 31 miljoner barn är på flykt i världen. Sarah representerar dem alla

Sarahs resa är en animerad 10-minutersfilm baserad på Imad Elabdalas bok med samma titel. Filmen som beställdes av Teskedsorden är en del av ett utbildningspaket för skolor med syfte att skapa empati och inkludering.

Att leva med psykos:
Utbildningsmaterial för vuxna

Nio utbildningsfilmer för vuxna med psykosdiagnos, i en utbildning från SKR. Med syfte att skapa igenkänning och ge hopp.

Att leva med ADHD:
Utbildningsmaterial för vuxna med ADHD

Filmen är en del av en onlineutbildning för vuxna med ADHD-diagnos. Tillgängliggjord genom1177 Vårdguiden och beställd av Stockholms Läns Landsting.

Prevent - innovativ psykoeducation för Karolinska Institutet

Prevent består av 9 behandlingsfilmer för målgruppen personer med tändningsmönster mot barn. Kravet från kunden var hög standard både pedagogisk, idémässigt och tekniskt. Med en hög grad av trovärdighet för att öka målgruppens förtroende för utbildning och öka effekten

workshops + idéutveckling
Har du ett idé, ett projekt eller ett evenemang som behöver utvecklas till ett tydligt koncept med en handlingsplan? Eller kanske en förändring i ditt företags kommunikation som du vill ha stöd i? Vi kan guida dig, eller er tillsammans. Antingen genom aktiva och engagerande workshops, online-möten eller under en längre tid som utvecklingspartner.
Workshops
Digital @ Idag: Ett nio timmars liveevenemang om digitaliseringens möjligheter och utmaningar

Innehåll, planering och programledning av Digital @ Idag:s digitala sändning, lajv från en scenen på Kulturhuset i Stockholm. Sändningsevenemanget omfattade 215 deltagare och 285 aktiviteter på 110 platser runt om i Sverige; från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Screenshot 2020-12-11 at 17.07.37.png
Plan International:
Med målet att engagera unga människor 

När Plan International skulle sjösätta sitt projekt, att förändra livet för 100 miljoner flickor i utsatta situationer runt om i världen, kom de till oss. Tillsammans med deras team utvecklade vi ett projekt för att nå unga människor i Sverige för att inspirera dem att engagera sig.

Workshop%2520photo3_edited_edited.png

Tekniska museet:

Workshop i storytelling för nytänkande

Museer är som bibliotek, fulla av berättelser och inspiration. Tekniska museet bjöd in oss för att inspirera deras utställningsproducenter att jobba på ett nytt sätt. Genom kreativa, deltagande workshops, inspirerades de att tänka på ett nytt sätt kring alla föremål och hitta berättelserna de bär på.

Screenshot%25202020-12-03%2520at%252015_
bottom of page